"Dank voor de fantastische leeromgeving die je zo pijnloos hebt opgeleverd." - manon meeuwis ⭑
"Je bent en blijft de beste… Zo ontzettend blij weer met deze website." - Jasmijn Vonsee ⭑
"Ik merk het in mijn verkopen, in mijn bereik op de google." - Lore Orbie

Animaties toevoegen aan je website

Geschreven door

Eline van Doorn

Naast video’s en GIF bestanden, kun je tegenwoordig ook animaties toevoegen aan je website en in dit blog ga ik je meer vertellen over animaties en hoe je ze kunt integreren in je website.

Wat is een Lottie?

Voordat we de diepte in duiken is het handig om te weten wat een Lottie is.

Een Lottie is een klein JSON animatie bestand wat je snel en makkelijk kan integreren op je website. Je kan een Lottie op elk globaal platform toevoegen en ze zijn responsive voor mobiel en desktop.

Je zal misschien denken: ik kan toch ook gewoon een GIF bestand uploaden? Klopt maar een GIF zijn meerdere afbeeldingen achter elkaar en een Lottie is echt een animatie bestand.

Hoe kan je een Lottie maken?

Je kan er voor kiezen om een animatie expert in te schakelen die custom animaties voor je kan maken maar op de website van Lottie vind je veel animaties die je in de Lottie Editor kan aanpassen naar de huisstijl van jouw bedrijf.

Veel Lotties zijn rechten vrij, maar er zijn betaalde pakketten die variëren tussen de 1$ en 10$.

Hoe kan je een Lottie toevoegen aan je website?

Als je website gebouwd is met de visual builder Elementor, kan je de Lottie via de Lottie Widget gemakkelijk toevoegen. Je kan de animatie via de media bibliotheek in WordPress uploaden en daarna de widget toevoegen aan een pagina van je website.

Zelf hebben we in het design van de website van Arieke van Liere meerdere Lotties verwerkt die zorgen voor opvallende details.

Ben jij benieuwd wat ik voor jouw nieuwe website kan betekenen? Boek dan een vrijblijvende kennismakings call zodat we de mogelijkheden met elkaar kunnen bespreken.

Ik ben Eline van Doorn

Strategische creatieveling, extraverte introvert, wonend in Rotterdam met vriend en hond Gijs. Altijd zenuwachtig voor F1 races, gek op eten en designertassen.

gratis gids

7 tips voor een ijzersterke website

Er zijn een aantal onderwerpen waar ik altijd naar kijk om zo de website juist te beoordelen en deze punten deel ik graag met je zodat je daarna aan de slag kan met het optimaliseren of het (laten) maken van een nieuwe website.

gratis e-guide

De 10 meest gemaakte fouten op een zakelijke website

In deze e-guide laat ik je de tien meest gemaakte fouten op een website zien en hoe je ze vandaag nog kan oplossen.