Animaties toevoegen aan je website

Geschreven door

Eline van Doorn

Naast video’s en GIF bestanden, kun je tegenwoordig ook animaties toevoegen aan je website en in dit blog ga ik je meer vertellen over animaties en hoe je ze kunt integreren in je website.

Wat is een Lottie?

Voordat we de diepte in duiken is het handig om te weten wat een Lottie is.

Een Lottie is een klein JSON animatie bestand wat je snel en makkelijk kan integreren op je website. Je kan een Lottie op elk globaal platform toevoegen en ze zijn responsive voor mobiel en desktop.

Je zal misschien denken: ik kan toch ook gewoon een GIF bestand uploaden? Klopt maar een GIF zijn meerdere afbeeldingen achter elkaar en een Lottie is echt een animatie bestand.

Hoe kan je een Lottie maken?

Je kan er voor kiezen om een animatie expert in te schakelen die custom animaties voor je kan maken maar op de website van Lottie vind je veel animaties die je in de Lottie Editor kan aanpassen naar de huisstijl van jouw bedrijf.

Veel Lotties zijn rechten vrij, maar er zijn betaalde pakketten die variëren tussen de 1$ en 10$.

Hoe kan je een Lottie toevoegen aan je website?

Als je website gebouwd is met de visual builder Elementor, kan je de Lottie via de Lottie Widget gemakkelijk toevoegen. Je kan de animatie via de media bibliotheek in WordPress uploaden en daarna de widget toevoegen aan een pagina van je website.

Zelf hebben we in het design van de website van Arieke van Liere meerdere Lotties verwerkt die zorgen voor opvallende details.

Ben jij benieuwd wat ik voor jouw nieuwe website kan betekenen? Boek dan een vrijblijvende kennismakings call zodat we de mogelijkheden met elkaar kunnen bespreken.

Ik ben Eline van Doorn

Strategische creatieveling, extraverte introvert, wonend in Rotterdam met vriend en hond Gijs. Altijd zenuwachtig voor F1 races, gek op eten en designertassen.

gratis video tutorial

Whatsapp toevoegen aan je website

Wil jij beter bereikbaar zijn voor jouw website bezoekers? In mijn gratis tutorial laat ik je zien hoe je een privé of zakelijk nummer toevoegt met een WhatsApp veld op je WordPress website.