fbpx
Drie dingen die je kan leren van 'de grote Facebook storing' | ELIVADO

Drie dingen die je kan leren van ‘de grote Facebook storing’

Woensdagavond 13 maart 2019 zal door menig content creator, zelfbenoemde influencer en social media verslaafde niet snel vergeten worden want op deze datum hadden miljoenen gebruikers van Facebook, Instagram & WhatsApp geen toegang tot de social media kanalen. Terwijl ik mijn klanten aan het inlichten was met het bericht er deze avond geen berichten zouden worden gepost, gingen er ook een aantal learnings door mijn hoofd die ik graag met je wil delen. Lees je mee?

Wees niet afhankelijk van social media marketing

Focus je niet alleen op social media marketing maar zorg altijd dat je minimaal twee marketing tools gebruikt die geen connectie met elkaar hebben. Op het moment dat Facebook zou stoppen met Instagram & Facebook, zou dat dus betekenen dat jij jouw following en potentiële klanten kwijt bent. Maak daarom altijd gebruik van minimaal twee kanalen die los van elkaar staan.

Een website is nog altijd een must voor je onderneming

Een website is naast je online visite kaartje ook de online kern van je onderneming. Je deelt er kennis, informatie en komt in contact met potentiële klanten. Vaak zie ik topics terug komen in Facebookgroepen als: ik heb een groot bereik met mijn Instagramaccount, moet ik dan nog wel een website hebben? Het antwoord is JA! De reden hoef ik je niet meer te geven toch?

Bouw een maillijst op

Emailmarketing geeft veel ondernemers nog altijd een vieze smaak in de mond. Ik vraag me werkelijk af: Waarom? Veel ondernemers denken dat nieuwsbrieven garant staan voor spambrieven maar als je daadwerkelijk waarde en kennis in nieuwsbrieven deelt, zal je juist een band opbouwen met de lezers. Nu hoef je niet direct aan de slag te gaan met e-mailmarketing (al denk ik graag met mee in de vorm van een strategie sessie) maar het is wel belangrijk om de mogelijkheid tot inschrijf te hebben. Je kan vragen aan je webdesigner of er een inschrijfformulier op je website geplaatst kan worden maar bij de meeste e-mailmarketing providers kan je ook een landingspage maken.

Zeg eens eerlijk, ben jij momenteel alleen zichtbaar op social media? Laat het me weten op Instagram.

Lieve groet,

Eline

“Hi, ik ben Eline en ik help vrouwelijke ondernemers met het ontwikkelen van een unieke online marketing strategie die bij haar persoonlijkheid en business past zodat ze haar ideale klant op de juiste manier online bereikt. Op mijn blog deel ik regelmatig tips, learnings en tricks over online marketing en online design.”

heb je deze blogs al gelezen?