Drie dingen die je moet weten als je een webshop wil gaan starten

Voordat ik begon met Elivado, heb ik twee jaar een kleding webshop gehad genaamd On The Wishlist. Op mijn about pagina vertel ik over de struggles die tijdens de lancering van de webshop om de hoek kwamen kijken en achteraf denk ik; er waren zo veel dingen die ik zelf moest uitzoeken dat tips en tricks in die tijd zeker welkom waren. 

Daarom deel ik in dit artikel drie dingen die ik had willen weten voordat ik mijn webshop startte zodat jij met mijn learnings verder kan bouwen aan jouw nieuwe webshop.

Begin klein maar denk groots

Als je er voor kiest om producten in te kopen en weer door te verkopen, zou ik beginnen met een niet al te groot aanbod en gaan testen. Ik kocht direct groots in omdat ik een klein startkapitaal had en bleef het eerste seizoen met een flinke voorraad zitten… 

Onderzoek doen bij je doelgroep is dus extreme belangrijk. Ook al heb je nog geen groot bereik, is het belangrijk dat je blijft checken of de producten in de smaak vallen bij je doelgroep. 

Geen dertien in een dozijn 

Momenteel zijn er tienduizenden webshops die allemaal maar een doel voor ogen hebben; namelijk sales. Nu zie je vaak bij verschillende branches dat er vaak dezelfde soort producten worden verkocht. Kijk maar eens bij een aantal kleding webshops. Vaak hebben ze allemaal hetzelfde soort aanbod waardoor door je alleen goed verkoopt als je een groot bereik is. 

Kijk daarom goed hoe jij er voor kan zorgen dat je geen dertien uit een dozijn wordt maar alles net op een andere manier kan aanpakken. 

Maak het jezelf zo makkelijk mogelijk

Waak er voor dat je zo min mogelijk tijd kwijt bent aan de verplichte to do’s zoals retouren behandelen, klantenservice etc. Met welke systemen kun je werken zodat je meer dingen kan automatiseren? 

Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om een aantal e-mail templates te maken voor het beantwoorden van mailtjes die vaak binnen komen of als je een WooCommerce webshop hebt, kan je nieuwe producten alvast inplannen zodat je ze later niet zelf online hoeft te zetten. 

Kortom; analyseer en wees flexibel! 

gratis mini webinar

Insights voor meer verkeer naar jouw website

Wil jij meer verkeer genereren naar jouw website maar weet je niet hoe je dit het beste kan aanpakken?

In mijn gratis webinar “Insights voor meer verkeer naar jouw website” deel ik een aantal tips en tools die er voor zorgen dat jij meer website bezoekers kan genereren en een sterkte strategie kan ontwikkelen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik ben Eline van Doorn.

Als online designer en strateeg help ik ondernemers door ijzersterke websites & visual identity’s te ontwikkelen die er niet alleen visueel aantrekkelijk uitzien maar ook zorgen voor conversie.

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

Nieuw:

De Elivado Quiz

Ben jij benieuwd wat ik voor jouw bedrijf kan betekenen? Met de Elivado Quiz ontdek je gelijk welk aanbod het beste bij jouw situatie past.

Reageren
1
Stuur Eline een bericht!
Hi,

Heb je een vraag? Stel hem via WhatsApp!