samenwerken? boek een gratis kennismakingsgesprek

Elementor werkt niet? Dit moet je doen.

Geschreven door

Eline van Doorn

Wellicht herken je het wel; 

Je hebt je voorgenomen om te werken aan je website maar dan kom je er achter dat Elementor niet werkt. Geen zorgen, je website is niet “kapot” want er zijn meerdere oplossingen die dit probleem snel kunnen verhelpen.

In deze tech update deel ik drie oorzaken zodat jij weet welke stappen je in het vervolg moet nemen om dit probleem te kunnen oplossen.

Maak altijd eerst een back up

Het is belangrijk dat je altijd eerst een back up maakt voordat je een grote actie gaat verrichten op je website. Mocht er iets mis gaan, kan je altijd een recente back up terugzetten. Hoe je veilig een back up maakt? Dat leg ik je hier uit.

Oorzaak 1: PHP versie is te laag

Een van de meest voorkomende oorzaken is een te lage PHP versie van je hostingpartij waardoor Elementor niet meer werkt. Je kan via systeeminformatie de PHP versie controleren.

Zelf gebruiken wij voor onze klanten de visual builder Elementor. Als je naar het tabblad Elementor gaat en daarna op systeeminformatie klikt, zie je alle informatie over de visual builder maar ook over de WordPress omgeving.

Als je website nog draait op een lage PHP versie. Bijvoorbeeld 7.3 of 7.4, is het tijd om de PHP versie te verhogen. Dit kan je vaak makkelijk doen via de hostingmanager van je hostingpartij. 

Let op: vind je het spannend om aan de PHP versie van je website te sleutelen of is jouw website gebouwd door een andere partij? Neem dan altijd contact op met je developer of hostingpartij zodat ze je kunnen adviseren en helpen.

Oorzaak 2: Plugin error

Mocht je website al op hoge PHP versie draaien, dan kan het zo zijn dat een plugin de boosdoener is. 

Ga naar het tabblad plugins, deactiveer alle plugins behalve de plugin(s) van je visual builder, zet daarna een voor een een plugin aan en open daarna elke keer de builder zodat je kan controleren welke plugin niet samen gaat met de plugin van de visual builder.

Oorzaak 3: Update je website 

Dit is misschien een beetje een inkopper maar als wellicht is je website al een tijd niet geupdate en ook dat kan de oorzaak zijn van het probleem. Als dit het geval is, maak dan weer eerst een back up en update daarna alle plugins die open staan. 

Let op: vind je het spannend om je website te updaten? Neem dan altijd contact op met je developer of hostingpartij zodat ze je kunnen adviseren en helpen. 
Kom jij er tijdens het werken aan jouw website achter dat het tijd is voor een vernieuwde strategie voor jouw zakelijke website? Daar kan ik je bij helpen in de vorm van een website strategiesessie of een ask me anything sessie. Meer informatie over de sessies vind je hier.

NU JE HIER TOCH BENT, HEB IK EEN VRAAG VOOR JE…

ga jij voor maximaal resultaat voor jouw website?

Dan ben je precies waar je moet zijn! In de Elivado Bibliotheek staan meer dan 21 e-guides, mini webinars en templates die jij direct kan implementeren om je website te verbeteren en er maximaal resultaat uit te halen. Zonder dat je hier technische kennis voor nodig hebt!

Betaal eenmalig €15 (via iDeal) en krijg voor altijd toegang tot de Elivado Bibliotheek! Dat geldt dus ook voor nieuwe producten die regelmatig worden toegevoegd. Zo kun jij jouw website blijven optimaliseren voor meer gesprekken, downloads, verkopen en ga zo maar door!

Ik ben Eline van Doorn

Strategische creatieveling, extraverte introvert, wonend in Rotterdam met vriend en hond Gijs. Altijd zenuwachtig voor F1 races, gek op eten en designertassen.