"Dank voor de fantastische leeromgeving die je zo pijnloos hebt opgeleverd." - manon meeuwis ⭑
"Je bent en blijft de beste… Zo ontzettend blij weer met deze website." - Jasmijn Vonsee ⭑
"Ik merk het in mijn verkopen, in mijn bereik op de google." - Lore Orbie

Formulieren maken voor je website met Gravity Forms

Geschreven door

Eline van Doorn

In deze tech update wil ik het met je hebben over formulieren maken voor je website. Want waar we vroeger alleen een formulier gebruikte op de contactpagina van een website, kan je tegenwoordig meer automatiseren binnen je bedrijf door (meer) gebruik te maken van formulieren op je website.

In deze update deel ik meer over de software, de mogelijkheden en waar ik formulieren voor mijzelf en mijn klanten voor inzet. 

Elementor Pro of Gravity Forms 

Voor de formulieren op de website van Elivado en voor onze klanten maken we gebruik van de formulieren widget van Elementor Pro of Gravity Forms. 

De keuze maken we afhankelijk van het doel van het formulier. Voor e-mailmarketing inschrijvingen, feedback of standaard vragenlijsten maken we vaak gebruik van Elementor Pro. Dit doen we omdat we dan niet onnodig extra plugins hoeven te installeren op een website. Want hoe minder plugins, hoe beter. 

Gravity Forms gebruiken we voornamelijk voor de geavanceerde formulieren. Zo kan je met Gravity Forms betaalde formulieren maken, registratieformulieren voor een besloten leeromgeving of inzetten als donatie formulier zodat mensen op vrijwillige basis een bedrag kunnen doneren. Gravity Forms kan gekoppeld worden met 50 add-ons dus de mogelijkheden zijn eindeloos. 

Meer automatiseren met formulieren op je website

Wat veel mensen niet beseffen is dat je met een simpel formulier veel processen kan automatiseren binnen je bedrijf. 

Zo kan je onder andere;

  • Feedback en een review genereren die direct wordt geplaatst op je website of op Google als review 
  • Een intakeformulier laten invullen, een coaching sessie laten betalen en op basis van de input een aantal automatische mails sturen vanuit je e-mailmarketing systeem
  • Mensen zelf een account laten aanmaken in je leeromgeving met de juiste toegang tot diverse cursussen
  • Een quiz ontwikkelen en gebruiken als lead magnet om zo meer e-mailadressen (leads) te verzamelen 

Kortom de mogelijkheden zijn eindeloos. Wil jij ontdekken hoe je formulieren kan inzetten op een strategische manier op je website? Wellicht is mijn ask me anything sessie dan wel wat je nodig hebt. 

Tijdens de 1,5 uur durige sessie kan je al je strategische website en online marketing vraagstukken aan mij voorleggen zodat we samen een plan van aanpak kunnen maken. Meer informatie? Klik dan hier.

Ik ben Eline van Doorn

Strategische creatieveling, extraverte introvert, wonend in Rotterdam met vriend en hond Gijs. Altijd zenuwachtig voor F1 races, gek op eten en designertassen.

gratis gids

7 tips voor een ijzersterke website

Er zijn een aantal onderwerpen waar ik altijd naar kijk om zo de website juist te beoordelen en deze punten deel ik graag met je zodat je daarna aan de slag kan met het optimaliseren of het (laten) maken van een nieuwe website.

gratis e-guide

De 10 meest gemaakte fouten op een zakelijke website

In deze e-guide laat ik je de tien meest gemaakte fouten op een website zien en hoe je ze vandaag nog kan oplossen.