Hoe kies je een thema voor je WordPress website?

Geschreven door

Eline van Doorn

Vaak krijg ik te horen als ik vertel dat wij websites bouwen voor klanten in het CMS systeem van WordPress of onze klanten dan niet afhankelijk zijn van een vast thema.

Dit is een van de WordPress fabels die ik vandaag uit de wereld ga helpen. Want als je met de juiste software en tools werkt, kan je alle kanten op met een website die gebouwd is in WordPress.


Zorg voor een sterke basis

Als je zelf een website wil bouwen in WordPress, is het belangrijk dat je goed kijkt naar de basis van je website. Vroeger was het namelijk zo dat je een vast thema kocht met een bepaalde layout en je daar dus aan vast zat tijdens de bouw van je website.

Tegenwoordig is dat gelukkig anders want met de komst van visual builders zoals Elementor, hoef je niet meer te werken met een vaste lay-out van een thema.

Helaas heb je voor WordPress nog altijd een thema nodig waar je je website op kan bouwen maar inmiddels zijn er extreem lichte thema’s die als een fundering werken.Hoe kies je een goed thema voor je WordPress website?


Als je hebt besloten om zelf je website te gaan bouwen en een thema voor jouw website wil kiezen, is het belangrijk dat je weet dat je eigenlijk wilt.

Wat wil je uitstralen? Wat voor soort website moet het worden? Wil je een informatieve website waar je blogs en portfolio materiaal kan delen? Of juist een webshop en een online leeromgeving zodat je meer kan automatiseren binnen je bedrijf?

Maak een lijstje met wat je belangrijk vindt en met wat je in de toekomst globaal op je website ziet staan zodat je op basis daarvan een geschikt thema kan kiezen. Zorg er wel voor dat je altijd kiest voor een thema wat gebruik maakt van een visual builder zodat je niet vastzit aan een bepaalde layout.


De thema’s die wij bij Elivado gebruiken

Zelf werken wij altijd met twee thema’s. De een is Hello Theme ontwikkeld door de developers van de visual builder Elementor en een extreem licht thema wat geen eigen functies bevat. De ander is thema Astra WP. Dit thema biedt meer functies aan en is zeer geschikt voor leeromgevingen en grote webshops maar werkt ook perfect samen met Elementor.

Heb je besloten dat je binnenkort zelf jouw nieuwe website wil gaan bouwen? Wellicht is mijn DIY pakket dan een goede stok achter de deur die je stap voor stap meeneemt in het bouwen van een website. Meer informatie? Klik dan hier.

Ik ben Eline van Doorn

Als webdesigner en technisch marketing strateeg help ik ondernemers met het ontwikkelen van ijzersterke websites, leeromgevingen en Elementor templates die zorgen voor meer omzet.

gratis gids

7 tips voor een ijzersterke website

Er zijn een aantal onderwerpen waar ik altijd naar kijk om zo de website juist te beoordelen en deze punten deel ik graag met je zodat je daarna aan de slag kan met het optimaliseren of het (laten) maken van een nieuwe website.

gratis e-guide

Dit zijn de grootste fouten die je kan maken met Elementor op je website

In deze e-guide laat ik je de acht meest gemaakte fouten met Elementor zien en hoe je ze vandaag nog kan oplossen.