Hoe kies je het juiste thema voor jouw nieuwe WordPress website?

De basis van een wordpress.org website begint bij een goed thema. Veel mensen kiezen vaak een thema omdat het een mooie layout heeft maar lopen er gaande weg vaak tegen aan dat het thema niet alle mogelijkheden heeft dat ze zouden willen. 

In dit artikel leg ik je uit hoe je voor jouw nieuwe concept een goed thema kiest én deel ik mijn twee favoriete thema’s die wij bij Elivado altijd gebruiken. 

Een WordPress thema kiezen

Voordat je een thema gaat kiezen, is het handig om voor jezelf wat vragen te stellen zodat je op basis daar van een goede keuze kan maken. 

  1. Wat is een absolute must? Moet het thema goed samenwerken met Elementor omdat je graag met deze visual builder wil gaan werken? Of wil je graag een webshop ontwikkelen dus moet het thema de mogelijkheid hebben om WooCommerce te activeren?
  2. Is het thema makkelijk te updaten? Zoals je weet, is het ontzettend belangrijk om regelmatig een veilige update te draaien zodat de website snel, veilig en responsive blijft.
  3. Hoe evergreen is het thema? Worden er regelmatig nieuwe features gelanceerd? Blijven de ontwikkelaars het thema optimaliseren? Wat is er bekend met eventuele bugs? 

Heb je de bovenstaande vragen beantwoord? Ga dan op zoek. Kijk bijvoorbeeld op de website van de page builder welke thema’s zij adviseren zodat je op basis daar van een keuze kan maken

Mijn favoriete thema’s. 

Zelf werken wij altijd met Hello Theme. Dit is een theme wat ontwikkeld is door de makers van Elementor en werkt dus perfect met de visual builder. Wel is het zo dat er geen styling functies in het thema zitten dus mocht je geen kennis hebben van CSS, zou ik adviseren om voor een ander uitgebreider thema te gaan zoals Astra.

Astra is een uitgebreid thema wat perfect samengaat met Elementor en voor webshops ook WooCommerce. Je kan met de gratis versie al enorm ver komen maar mocht je nog meer opties willen, kan je er voor kiezen om een pro abonnement aan te schaffen. Hier zitten bijvoorbeeld verschillende add-ons voor WooCommerce bij en zodat jij nog meer uit jouw webshop kan halen. 

Kortom Hello & Astra Theme theme zijn mijn favoriete thema’s en kan ik iedereen aanraden. 

Welk thema gebruik jij momenteel voor jouw website?

gratis mini webinar

Insights voor meer verkeer naar jouw website

Wil jij meer verkeer genereren naar jouw website maar weet je niet hoe je dit het beste kan aanpakken?

In mijn gratis webinar “Insights voor meer verkeer naar jouw website” deel ik een aantal tips en tools die er voor zorgen dat jij meer website bezoekers kan genereren en een sterkte strategie kan ontwikkelen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik ben Eline van Doorn.

Als online designer en strateeg help ik ondernemers door ijzersterke websites & visual identity’s te ontwikkelen die er niet alleen visueel aantrekkelijk uitzien maar ook zorgen voor conversie.

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

Nieuw:

De Elivado Quiz

Ben jij benieuwd wat ik voor jouw bedrijf kan betekenen? Met de Elivado Quiz ontdek je gelijk welk aanbod het beste bij jouw situatie past.

Reageren
1
Stuur Eline een bericht!
Hi,

Heb je een vraag? Stel hem via WhatsApp!