fbpx
igtv-blogpost-instagram-elivado-nieuws

IGTV: Zo werkt het en dit vind ik van het nieuwe subplatform van Instagram

Twee weken geleden lanceerde Instagram IGTV en ik was direct zo enthousiast dat ik besloot video toe te voegen aan mijn contentstrategie. Op IGTV wil ik wekelijks / om de week video’s delen waarin ik tips deel over online marketing, online zichtbaarheid en social media. Tevens geef ik een kijkje in het leven van een online ondernemer (wat echt niet altijd over rozen gaat). In dit blog vertel ik je alles over de nieuwe tool van Instagram en deel ik een aantal dingen die mij opvielen tijdens het maken van mijn eerste IGTV video.

Zo werkt Instagram's IGTV | Elivado

IGTV: zo werkt het

Toen Instagram IGTV lanceerde, ben ik gelijk op onderzoek uitgegaan en nam ik spontaan een testvideo op. Het subplatform is simpel in gebruik en voordat je zelf video’s wilt uploaden, moet je eerst zelf een kanaal aanmaken. Je download de IGTV app in de App Store / Google Play Store en opent de app. Als je op je profielfoto klikt, kan je een kanaal aanmaken en daarna kan je je video’s uploaden.

Je kan dus je video’s in de camera app van je telefoon opnemen, editten (ik gebruik zelf Final Cut Pro op mijn desktop en InShot op mijn iPhone) en posten. Het enige waar je rekening mee moet houden is dat alle video’s verticaal worden gepost. Instagram benadrukte in het persbericht  dat de video’s worden getoond zoals de app geprogrammeerd is.

Mijn mening over IGTV

Laat ik kort en bondig beginnen: ik vind dit platform echt geweldig. Toen #instababe Anna Nooshin haar eerste video postte, was ik direct laaiend enthousiast. Direct begon ik in mijn notitie app te tikken en al snel werd het duidelijk dat ik aan de slag moest gaan met dit platform.

Ik besloot dat mijn eerste video over mijzelf en Elivado moest gaan omdat ik meer duidelijkheid wilde creëren over mijzelf en mijn onderneming voordat ik meer video’s ga maken. Nou jongens, ik beken eerlijk: wat heb ik me vergist over het hele proces. Wat een werk. Eerst ben ik de belangrijkste dingen op papier gaan zetten die ik graag wilde behandelen. So far, so good maar toen… toen moest ik de video gaan opnemen en dat was best pittig want of ik versprak me of er kwam een politieauto met gillende sirenes voorbij. Uiteindelijk is het me na 112993x gelukt en daarna kon ik beginnen aan het editten van de video.

Uiteindelijk ging afgelopen vrijdag mijn eerste video ‘live’ en ondanks ik het stiekem mega spannend vond, ben ik trots op het eerste eindresultaat. Ben je nieuwsgierig naar mijn laatste video? Klik dan hier.

Laat je in een reactie weten wat je van mijn eerste video vond?

Until next time,

Eline van Doorn

 

SaveSave

“Hi, ik ben Eline en ik help vrouwelijke ondernemers met het ontwikkelen van een unieke online marketing strategie die bij haar persoonlijkheid en business past zodat ze haar ideale klant op de juiste manier online bereikt. Op mijn blog deel ik regelmatig tips, learnings en tricks over online marketing en online design.”

heb je deze blogs al gelezen?