fbpx

Met deze tips update je veilig jouw zakelijke website

Het updaten van jouw zakelijke website is misschien wel een van de belangrijkste to do’s als het gaat om jouw website veilig en gebruiksvriendelijk te houden. Tijdens website scans zie ik vaak websites die al lang niet zijn ge-update waardoor er bugs ontstaan in het CMS systeem.

De reden dat veel websites niet vaak ge-update worden, heeft er vaak mee te maken dat ondernemers bang zijn om fouten te maken waardoor een website uit de lucht gaat. Maar dat hoeft dus helemaal niet als je de volgende tips gebruikt tijdens het updaten:

Tip 1: Maak een back up

De eerste stap wordt vaak vergeten terwijl dit meestal de belangrijkste stap is van het proces, namelijk een back up maken. Sowieso raad ik je aan om een keer per twee weken een back up te maken van de website. Zo heb je altijd een back up achter de hand als er iets misgaat en kan je de back up dan gemakkelijk terugzetten naar een vorige versie.

Zelf gebruik ik de plugin All-In One Migration. De back ups laat ik automatisch op mijn Dropbox account zetten zodat de back-ups overal ter wereld teruggezet kunnen worden.

Tip 2: Grote updates? Update dan op een subdomein of via een local host

Als er een nieuwe update van het CMS systeem uit is (wij bouwen altijd in WordPress icm WooCommerce), kan het zijn dat sommige plugins niet meer goed werken met de nieuwe update. Daarom adviseer ik altijd om grote updates te draaien op een subdomein of local host zoals Local By Flywheel. Zo blijft de huidige website gewoon draaien en kan je eventuele wijzigingen rustig oppakken.

Tip 3: Wacht altijd met updaten tot er een nieuwe subversie beschikbaar is

Wij werken altijd met de visual builder Elementor. Onlangs is er een grote nieuwe update gelanceerd waar verschillende bugs in verstopt zaten. Daarom hebben wij gewacht met updaten tot er een nieuwe subversie beschikbaar was zodat de websites zonder complicaties veilig ge-update konden worden.

Wacht daarom altijd tot er een subversie beschikbaar is zodat je zeker weet dat de bugs verwijderd zijn door de developer.

Zelf adviseer ik mijn klanten altijd om minimaal een keer per twee weten hun website te updaten. Wacht niet te lang want hoe langer je wacht, hoe onveiliger jouw zakelijk website wordt.

Hoe vaak update jij jouw zakelijke website?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik ben Eline van Doorn.

Als online designer en strateeg help ik ondernemers door ijzersterke websites & visual identity’s te ontwikkelen die er niet alleen visueel aantrekkelijk uitzien maar ook zorgen voor conversie.

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

Nieuw:

De Elivado bibliotheek

Vol templates, e-guides en mini webinars die er voor zorgen dat jij het uiterste uit jouw website blijft halen.

Reageren
1
Stuur Eline een bericht!
Hi,

Heb je een vraag? Stel hem via WhatsApp!