fbpx

Mijn drie grootste inzichten van 2019 + doelen voor 2020

Op het moment dat ik dit blog schrijf is het 30 december 2019. De reflectieposts vliegen door mijn Instagram tijdlijn en daardoor raakte ik geïnspireerd om mijn inzichten van het afgelopen jaar en mijn doelen voor 2020 met jullie te delen. Naast dat ik het zelf altijd fijn vind om dit soort blogs te lezen, heb ik ook direct een stok achter de deur voor het behalen van mijn doelen want uitspreken is één ding, ze behalen is een ander verhaal. 😉

2019: het jaar van de inzichten

2019 was voor mij persoonlijk een bewogen jaar. Het was het jaar nadat er een ‘bom’ barste in mijn familie waardoor mijn altijd zo veilige basis opeens veranderende. En dat voelde ,zelfs als je al lang niet meer ‘thuis’ woont, alsof je balanceert op een stoel met drie in plaats van vier poten. 

Ook zakelijk liet ik ,omdat ik niet genoeg rust in mijn hoofd had, steken vallen. Normaal vergat ik nooit een meeting, een deadline of een intakegesprek maar het afgelopen jaar waren ze ,helaas, niet op één hand te tellen.

Rust in hart, is rust in het hoofd

Oke, de bovenstaande quote klinkt misschien wat cheesy maar als er iets is wat waar, is dat het wel. Omdat ik ‘gezegend’ ben met het gen dat ik alles leuk vind in combinatie met een aanpakkers mentaliteit, nam mijn agenda en to do lijst de leiding over mijn leven. Avonden doorknallen, met vierkante ogen naar bed en met een ‘gestressed’ gevoel wakker worden. Helaas was dit wekelijks de ‘normale’ gang van zaken. 

Toen ik in november de zoveelste breakdown had, wist ik dat er iets moest veranderen. Daarom stuurde ik Ilona van Minimalistisch Ondernemen een bericht en zei ik direct ja tegen haar aanbod om een traject bij haar te volgen. En ja, daar was een investering voor nodig maar ik voelde direct dat als ik meer rust wilde in mijn bedrijf en leven, ik dit moest gaan doen. Ondertussen hebben we de eerste sessie al gehad en gaan we deze maand aan de slag met het inrichten van Elivado 2.0. Dat betekent dat er veel diensten gaan verdwijnen en dat ik ga werken met een vernieuwde strategie. Keep you posted! 

Je hoeft niet alles alleen te doen

Elke ondernemer zal dit vast wel herkennen:

Ik doe het liever alleen, dan gaat het sneller, beter, etc… 

Spoiler: op een gegeven moment kom je op het punt dat je spijt hebt van bovenstaande uitspraak. Dit punt heb ik meerdere keren bereikt in 2019 en staat het opzetten van een vast team ,eindelijk, in de top drie van mijn doelen van 2020.  

Ik voelde me al snel schuldig als ik iets uit had besteed waar ik zelf ‘nog wel even’ aan kon zitten in de avond. Daar ging het dus ook fout. Het feit dat je als iets uitbesteed, betekent ook dat je jezelf op dat zelfde moment de rust van een avond of middag vrij mag gunnen. Iets wat ik tot voor kort nog erg lastig vond. 

De klant is koning maar jij de minister president

Als je mij niet kent zou je het niet 123 zeggen maar ik ben een enorme pleaser. Vroeger hield ik al niet van confrontaties en nog steeds houd ik het liefst iedereen tevreden. Echter is dat sinds het laatste kwartaal van 2019 anders. Waar ik voorheen nog mijzelf wegcijferde voor de tevredenheid van een klant, word ik inmiddels steeds beter in het aangeven van grenzen. 

Zoals mijn business coach al zei tijdens mijn eerste coaching: geef je klanten een vinger, dan pakken ze al snel een hele hand. Of ik het moeilijk vind om nee te verkopen? Jazeker maar ik word er steeds beter in want ik heb als ondernemer nog altijd de touwtjes in handen. 

Mijn doelen voor 2020

Tijd om vooruit te kijken! 2020 is begonnen en ik zie dit jaar als een wit canvas wat ik volledig mag gaan inkleuren onder my own terms. Ik heb een aantal zakelijke doelen maar ook privé wil ik mijzelf een aantal nieuwe (positieve) gewoontes aanleren:

Privé

  • 200 euro extra per maand sparen
  • Minder geld uitgeven aan eten (goedkoper boodschappen doen) 
  • Elke dag opschrijven waar ik dankbaar voor ben 
  • Voldoende beweging en gezonder eten

Zakelijk

  • Een team om mij heen verzamelen 
  • Nieuwe website en aanbod online zetten
  • Gemiddelde omzet van €6000,- per maand 
  • Strategisch online werken in plaats van te veel losse flodders schieten

Heb jij jouw doelen voor 2020 al bepaald of start jij dit jaar zonder doelen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik ben Eline van Doorn.

Als online designer en strateeg help ik ondernemers door ijzersterke websites & visual identity’s te ontwikkelen die er niet alleen visueel aantrekkelijk uitzien maar ook zorgen voor conversie.

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

Is jouw website klaar voor 2021?

Check het met de webdesign checklist

Laat je gegevens achter en je ontvangt de checklist direct in je e-mailbox.
Reageren
1
Stuur Eline een bericht!
Hi,

Heb je een vraag? Stel hem via WhatsApp!