samenwerken? boek een gratis kennismakingsgesprek

Prijzen op je website

Geschreven door

Eline van Doorn

Ik wil het vandaag met je hebben over prijzen op je website. Een eeuwige struggle waar veel ondernemers mee worstelen. En nee, niet alleen starters 😉

Ik neem je even mee naar een kleine maand geleden toen ik een website strategie sessie had met een gedreven ondernemer.

Toen we haar website onder de loep namen, viel het mij op dat er geen prijzen op haar website stonden. Toen ik haar daar naar vroeg, gaf ze het volgende antwoord:

Klant: “Ja, maar als coach zet ik liever geen prijzen op mijn website, omdat ik mensen pas binnenhaal tijdens het gratis coaching gesprek.”

Ik: “Waar ben je bang voor?”

Ze gaf aan dat de prijsindicatie kan afschrikken doordat de investering hoger is dan dat haar website bezoekers misschien gewend zijn.

En daar gaat het vaak fout.

Want met het plaatsen van (indicatie)prijzen op je website, tackel je juist een hoop issues.

  • Je filtert mensen die voor een dubbeltje op de eerste rij willen zitten er moeiteloos uit. Dit zijn ook vaak de mensen die je juist NIET wil hebben als klant.
  • Mensen weten waar ze aan toe zijn. Juist met de grotere investeringen. Voorbeeld: Een website begint bij Elivado bij €1.800. Is dit momenteel een te grote investering voor je? Dan kan je gebruik maken van het DIY pakket of aan de slag gaan met een concullega die op dit moment misschien beter bij je past. Even goede vrienden.
  • Je hoeft niet meer te onderhandelen over je tarieven. Been there, done that and trust me; ik kwam er altijd als de verliezende partij uit met een energie slurpende klant.

Voel je nu alsnog weerstand om (indicatie)prijzen op je website te plaatsen? Ga dan terug naar de tekentafel en schrijf op waarom je weerstand voelt en waar je bang voor bent.

Vaak ligt het probleem niet zo zeer bij het praktische stuk (het plaatsen van de tarieven), maar juist bij een negatieve gedachten.

Vind je dit een lastig vraagstuk om zelf op te lossen?
Wellicht kan ik je hierbij helpen. Klik hier voor meer informatie.

NU JE HIER TOCH BENT, HEB IK EEN VRAAG VOOR JE…

ga jij voor maximaal resultaat voor jouw website?

Dan ben je precies waar je moet zijn! In de Elivado Bibliotheek staan meer dan 21 e-guides, mini webinars en templates die jij direct kan implementeren om je website te verbeteren en er maximaal resultaat uit te halen. Zonder dat je hier technische kennis voor nodig hebt!

Betaal eenmalig €15 (via iDeal) en krijg voor altijd toegang tot de Elivado Bibliotheek! Dat geldt dus ook voor nieuwe producten die regelmatig worden toegevoegd. Zo kun jij jouw website blijven optimaliseren voor meer gesprekken, downloads, verkopen en ga zo maar door!

Ik ben Eline van Doorn

Strategische creatieveling, extraverte introvert, wonend in Rotterdam met vriend en hond Gijs. Altijd zenuwachtig voor F1 races, gek op eten en designertassen.