fbpx

Uit deze elementen bestaat een sterke homepage

De homepage is tegenwoordig niet meer de pagina waar bezoekers op binnen komen voordat ze verder klikken op je website. Maar dat betekent niet dat je jouw homepage moet laten verslonzen en ‘er maar wat’ op moet zetten.

Maar waar moet je dan op letten? En hoe kan je er voor zorgen dat dit altijd terug blijft komen in jouw design? In dit artikel leg ik je uit welke elementen je altijd kan implementeren op jouw zakelijke homepage.

De samenvatting van jouw website

De homepage van jouw zakelijke website noem ik vaak de globale samenvatting van een website. Op deze pagina moet het antwoord de wie, wat en waar vraag tijdens een globale check te zien zijn zodat een website bezoeker al direct kennis met je kan maken. 

  • Let op; ik ga er bij onderstaand voorbeeld uit van een website dat een dienst verkoopt. Voor het verkopen van producten is dit niet aan de orde en daar kom ik later in een andere blog op terug. 

Op de homepage werk je vaak met banners, tekst- en afbeelding blokken. Zo creëer je dus automatisch overzicht voor jouw bezoekers waardoor je sneller kennis over kan dragen. 

Zorg er voor dat er voldoende call to action buttons op de homepage staan zodat mensen sneller kunnen doorklikken naar een pagina. Naast alle inhoudelijke informatie over je bedrijf, is het ook belangrijk dat je ‘actieve content’ een plek geeft op de homepage. Met actieve content bedoel ik bijvoorbeeld blogposts, video’s of podcasts die op consistente basis worden toegevoegd aan de website. 

Last but not least is een e-maillijst. Eerder vertelde ik je al waarom het zo belangrijk is om een e-maillijst toe te voegen op je website. Zorg er voor dat mensen zich vrijblijvend kunnen inschrijven omdat je zo gratis leads kan genereren. 

Heb jij alle elementen al verwerkt op jouw homepage?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik ben Eline van Doorn.

Als online designer en strateeg help ik ondernemers door ijzersterke websites & visual identity’s te ontwikkelen die er niet alleen visueel aantrekkelijk uitzien maar ook zorgen voor conversie.

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

Reageren
1
Stuur Eline een bericht!
Hi,

Heb je een vraag? Stel hem via WhatsApp!