fbpx

Hoe beheer je verschillende accounts op Instagram?

In de categorie u vraagt, wij draaien; hoe manage je verschillende Instagram-accounts? Deze vraag krijg ik vaak gesteld en omdat ik een voorstander ben van content delen, heb ik besloten om er een blogpost over te schrijven. In dit artikel neem ik je stap voor stap mee door het proces.

De voorbereiding

Inmiddels beheer ik samen met Elivado een aantal Instagram-accounts in combinatie met een aantal Facebookpagina’s. De voorbereiding is eigenlijk hetzelfde; de klant geeft ons de input voor de aankomende maand en wij gaan aan de slag met de contentkalender.

De kalender maken we altijd in Keynote (de tegenhanger van Powerpoint maar dan van Apple). In deze kalender staat de tekst, de bijhorende afbeelding of video en een notitie met eventueel een link die gebruikt wordt in de post. Alle visuele content zetten we in een aparte map op datum, zo kunnen we de content later snel en efficiënt inplannen. Nadat we de kalender hebben gevuld, sturen we hem ter goedkeuring op naar de klant.

Inplannen van content op Instagram

Na goedkeuring, gaan we aan de slag met het inplannen van de content. Sinds kort is het mogelijk om je Instagram posts vooruit (en automatisch) in te plannen met de zogenaamde partnerpartijen van Instagram. Eerder schreef ik al over Planoly maar sinds vorige week maken we bij Elivado gebruik van Later. Met Later kan je verschillende workspaces voor verschillende bedrijven aanmaken en naast het posten op Instagram, kan je ook posts inplannen voor Facebook en Twitter.

We maken dus gebruik van een extern content planning systeem. Dit houdt in dat we de content niet op het platform zelf inplannen maar op een extern programma. Dit doen we omdat we dan gemakkelijk het overzicht behouden en alles makkelijker kunnen managen. Ook is het zo dat je op Instagram kan switchen tussen maximaal vijf accounts. Beheer je meer dan vijf accounts? Dan moet je steeds opnieuw inloggen en dat kost natuurlijk onnodig veel tijd.

Community management

Als de post (inclusief hashtags) online staat, is het tijd voor de community management. Ons doel is natuurlijk om de posts aan zo veel mogelijk volgers te laten zien. Omdat het algoritme ons soms nog wat tegenwerkt, is community management ontzettend belangrijk. Ook dit kan gemakkelijk via Later. Drie keer per dag reageren we op reacties, vragen en DM’s, zo zorgen we er voor dat de berichten meer bereik genereren want hoe meer mensen reageren op het bericht, hoe meer bereik je genereert.

 

Vind je het moeilijk om een krachtige social media post te schrijven? Download dan gratis de social engagement checklist!

[stnsvn-button-large url=”https://elivado.nl/social-engagement-checklist/” button_text=”Yes, ik wil die checklist!”]

“Hi, ik ben Eline en ik help vrouwelijke ondernemers met het ontwikkelen van een unieke online marketing strategie die bij haar persoonlijkheid en business past zodat ze haar ideale klant op de juiste manier online bereikt. Op mijn blog deel ik regelmatig tips, learnings en tricks over online marketing en online design.”

heb je deze blogs al gelezen?