fbpx

Waarom Zapier jouw online systemen nog beter kan optimaliseren

Zoals je misschien wel weet ben ik een automatiseringsjunkie en gaat mijn hart sneller kloppen van digitale tools die het leven van een ondernemer een stuk aangenamer maken. 

Toen ik 6 jaar geleden met mijn webshop startte maakte ik voor het eerst kennis met Zapier en sindsdien gebruik ik het wel maandelijks voor het maken van verbindingen tussen verschillende systemen. 

Zapier is de oplossing voor al je systemen

Zapier is een digitale tool die verbindingen mogelijk maakt tussen verschillende systemen. Inmiddels hebben ze meer dan 700 partners waartussen je zaps (verbindingen) kan maken en het is echt ideaal als je een bedrijfsproces wil automatiseren. 

Zo kan je bijvoorbeeld een zap maken tussen:

  • WooCommerce en Google Sheets als je bijvoorbeeld je voorraad goed wilt blijven monitoren 
  • Google Calender en Active Campagne om geautomatiseerde herinneringen te sturen naar degene waarmee je een afspraak hebt
  • Zoom en Calendly zodat er automatisch Zoom links worden aangemaakt als iemand via Calendly een afspraak met je maakt

Kortom alles is mogelijk zolang de systemen die je wil automatiseren maar beschikbaar zijn in Zapier. 

Geen technisch gedoe wel de voordelen 

Nu hoor ik je denken; “Maar ik ben helemaal niet technisch?!” No worries, met Zapier heb geen technische kennis nodig omdat het systeem heel intuïtief werkt. Het is een kwestie van aanklikken, inloggen en koppelen. 

Mocht je er niet uitkomen, kan je altijd gebruik van hun helpdesk. Daar staat alle informatie die je moet weten om succesvolle zaps te creëren. Ook kan je er voor kiezen om het uit te besteden aan een virtual assistant. Zelf werk ik altijd samen met mijn vaste V.A Ingrid Kemner

Wel is het belangrijk dat je om de zo veel tijd controleert of de zaps nog wel werken. Soms kan het zijn dat er door een bepaalde update een bug ontstaat waardoor de verbinding verbroken wordt. Daarom is twee wekelijks checken altijd een must. 

De voordelen op een rijtje:

Voordeel 1: Door gebruik te maken van Zapier, ben je al snel veel minder tijd kwijt aan tijdrovende zaken.

Voordeel 2: Je kan gegevens / programma’s sneller analyseren of gebruiken waardoor je jouw digitale bedrijfsprocessen beter kan optimaliseren

Voordeel 3: Het zorgt voor rust omdat je weet dat alles automatisch doorgaat zonder dat jij een extra handeling moet verrichten.

Ik ben benieuwd of jij Zapier al eens hebt gebruik voor jouw onderneming. Laat je het weten in een reactie?

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Elivado is er voor ondernemers die willen groeien, willen scoren, impact willen maken met een ijzersterk merk. Voor die ondernemers bouwen we strategieën, campagnes, nieuwe websites, (social media) content en meer.

Ik ben Eline van Doorn. Als online strateeg en designer help ik ondernemers die vanuit een passie hun bedrijf zijn gestart en het verlangen hebben om hun business te voorzien van een ijzersterke (online) fundering. Daarnaast ontwikkelen mijn team en ik websites & visual identity’s voor bedrijven die toe zijn aan een vernieuwde look and feel.

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

You might like this..

Bedankt voor je inschrijving

Je staat nu ingeschreven voor onze nieuwsbrief en ontvangt binnen enkele minuten een bevestiging in je mail.

Reageren
1
Stuur Eline een bericht!
Hi,

Heb je een vraag? Stel hem via WhatsApp!