Wat je moet doen als Elementor niet werkt?

Stel je voor; je hebt je eindelijk voorgenomen om aan je website te gaan werken, je opent de visual builder van Elementor en opeens werkt Elementor niet meer. Het werkveld blijft laden waardoor je niks kan bewerken. Als het werkveld na een aantal keer refreshen nog steeds niet werkt, is het tijd voor actie. Maar waar begin je als je niet weet wat het probleem is? 

Daar ga je ik vandaag mee helpen want in dit artikel deel ik twee (veelkomenden) oorzaken en oplossingen zodat jij in het vervolg dit probleem kan oplossen. 

First things first; maak een back-up

Nu als je denken; heb je haar weer met een back-up preek maar het is ontzettend belangrijk dat je voor elke grote actie een back up maakt zodat je die altijd kan terug zetten als er een fout ontstaat. Hoe je dit makkelijk kan doen? Dat laat ik zien in deze Instagram Reels.

Probleem met andere plugins 

Het kan zijn dat voordat je met Elementor aan de slag ging, een update hebt gedraaid van je thema of plugins. Soms kan het zijn dat Elementor niet samen gaat met een nieuwe update van een andere plugin.

Dit kan je controleren door alle plugins (op Elementor na) te deactiveren en stap voor stap weer te activeren en te testen door het Elementor werkveld te openen. Als je de “conflict plugin” hebt gevonden, kan je er voor kiezen om hem tijdelijk uit te zetten totdat Elementor een nieuwe update heeft. Is de plugin belangrijk voor je website? Dan zul je hem steeds moeten deactiveren zodat je jouw pagina’s kan bewerken met de visual builder. 

Niet de juiste PHP versie 

Een niet juiste PHP versie kan ook de boosdoener zijn als het Elementor werkveld niet werkt. Zelf adviseert Elementor een PHP versie van 5.4 of hoger. Dit kan je controleren via het tabblad Elementor en systeeminformatie. 

Je verhoogt de PHP versie via het control panel van je hostingpartij. Mocht je niet weten hoe je dit zelf veilig kan doen, adviseer ik je om contact op te nemen met je website bouwer of hostingpartij. 

Mocht je website op een hogere PHP versie draaien, adviseer ik je om alsnog te upgraden naar minimaal 7.2.

Wil je meer tips en tools? Meld je dan aan voor de Elivado bibliotheek. In de bibliotheek vind je verschillende templates, video’s, mini webinars en e-guides die er voor zorgen dat jij het uiterste uit jouw website blijft halen.

gratis mini webinar

Insights voor meer verkeer naar jouw website

Wil jij meer verkeer genereren naar jouw website maar weet je niet hoe je dit het beste kan aanpakken?

In mijn gratis webinar “Insights voor meer verkeer naar jouw website” deel ik een aantal tips en tools die er voor zorgen dat jij meer website bezoekers kan genereren en een sterkte strategie kan ontwikkelen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik ben Eline van Doorn.

Als online designer en strateeg help ik ondernemers door ijzersterke websites & visual identity’s te ontwikkelen die er niet alleen visueel aantrekkelijk uitzien maar ook zorgen voor conversie.

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

Nieuw:

De Elivado Quiz

Ben jij benieuwd wat ik voor jouw bedrijf kan betekenen? Met de Elivado Quiz ontdek je gelijk welk aanbod het beste bij jouw situatie past.

Reageren
1
Stuur Eline een bericht!
Hi,

Heb je een vraag? Stel hem via WhatsApp!