Website vast in maintenance mode

Geschreven door

Eline van Doorn

Misschien herken je het wel;

Je bent vol goede moed begonnen met het updaten van het thema en de plugins op je website en opeens krijg je deze melding:

Je komt met geen mogelijkheid meer je website in en wat je ook probeert, de melding blijft staan. De kans is groot dat je website vast staat in maintenance mode.

Wat nu?

Dat ga ik je vertellen. Want soms komt het voor dat je website door te veel updates in maintenance mode blijft hangen. Dat is geen reden om zo maar in de stress te schieten want onthoud: je website is niet zomaar verdwenen 😉

Kleine disclaimer; mocht je zelf niet heel handig zijn met het beheren van je website, kan je het beste een webdeveloper / designer  een berichtje sturen als je een error op je website krijgt.

De oorzaak van een website vast in maintenance mode

De reden dat je de melding krijgt is omdat de server van je website te veel meldingen heeft gekregen en daardoor niet meer weet welke handeling er als eerste verwerkt moet worden. Daardoor blijft hij in maintenance mode hangen.

Je website gaat tijdens het updaten namelijk altijd in maintenance mode. Als je te veel acties tegelijk verricht, blijft de website daar dus soms in “hangen”.

De oplossing

De oplossing is vrij simpel. Je moet het maintenance bestand verwijderen in de mappenstructuur van je website. Dit kan vaak via de hosting manager van je hosting partij.

Je logt in via de hosting manager van je website. Je gaat naar de file manager en klikt in de httpdocs map het maintenance bestand aan en dan verwijder je hem.Daarna sluit je de mappenstructuur, verwijder je de geschiedenis en bezoek je de website. Nu zou het probleem verholpen moeten zijn.

Nu zou je dit natuurlijk willen voorkomen en dat kan. Als je regelmatig je thema en plugins stap voor stap update, zou je de melding niet meer moeten krijgen.

Wil je meer online automatiseren binnen je bedrijf of heb je een sparringpartner nodig die met je meedenkt over je nieuwe website plannen? Boek dan een eenmalige strategie sessie.

Ik ben Eline van Doorn

Als webdesigner en technisch marketing strateeg help ik ondernemers met het ontwikkelen van ijzersterke websites, leeromgevingen en Elementor templates die zorgen voor meer omzet.

gratis gids

7 tips voor een ijzersterke website

Er zijn een aantal onderwerpen waar ik altijd naar kijk om zo de website juist te beoordelen en deze punten deel ik graag met je zodat je daarna aan de slag kan met het optimaliseren of het (laten) maken van een nieuwe website.

gratis e-guide

Dit zijn de grootste fouten die je kan maken met Elementor op je website

In deze e-guide laat ik je de acht meest gemaakte fouten met Elementor zien en hoe je ze vandaag nog kan oplossen.