Zo blijf jij werken aan jouw zakelijke website

Het valt me op dat veel ondernemers bijna nooit aan hun website werken nadat de website is opgeleverd. Geen nieuwe content, geen nieuwe foto’s, alleen soms een extra product in hun webshop of een vernieuwde call to action in hun topbar…

En dat is vaak de reden waarom je weinig bezoekers op jouw website hebt.

Ik vergelijk een website altijd met de etalage van een winkel. Stel je loopt elke dag langs een kledingwinkel en de etalage ziet er altijd hetzelfde uit, dan zal je na een aantal weken langslopen misschien wel denken; “Nou deze winkel heeft blijkbaar nooit een nieuwe collectie dus ik loop maar door.”

Dit geldt ook voor jouw zakelijke website. Als jij (bijna) nooit aan jouw zakelijke website werkt, hoe kan je dan verwachten dat mensen steeds opnieuw jouw website gaan bezoeken?

Waarom veel ondernemers niet hun website optimaliseren

Vaak laat een ondernemer een website bouwen door een partij waar ze na oplevering alleen zelf een blog kunnen toevoegen of soms een foto kunnen aanpassen. Dit is wat mij betreft zo 2008 want tegenwoordig zijn er genoeg CMS systemen en tools die er voor zorgen dat ook iemand zelf onder enige technische kennis kan blijven werken aan haar zakelijke website. 

Tips om aan jouw zakelijke website te blijven werken

Dit betekent niet dat je dagelijks aan jouw website moet gaan sleutelen maar zorg er voor dat je jouw website maandelijks een update geeft.

Dingen die je elke maand zou kunnen doen:

  • Een nieuwe blog publiceren (goed voor de zoekoptimalisatie)
  • Nieuwe foto’s plaatsen op de informatieve pagina’s. Zelf heb ik foto’s van mijzelf laten maken in een herfst/winter setting en in een lente/zomer setting zodat ik per seizoen kan wisselen met mijn foto’s
  • De call to action van de homepage banner aanpassen. Bijvoorbeeld naar een nieuwe weggever of actie
  • Een extra element toevoegen aan je website zoals een quiz, video etc

Kortom blijven optimaliseren is ontzettend belangrijk als het gaat om jouw zakelijke website.

Ben jij toe aan een nieuwe website die je in de toekomst zelf makkelijk kan aanpassen en optimaliseren? Misschien is mijn Design It Yourself aanbod wel dan wat voor je. Klik hier voor meer informatie.

gratis mini webinar

Insights voor meer verkeer naar jouw website

Wil jij meer verkeer genereren naar jouw website maar weet je niet hoe je dit het beste kan aanpakken?

In mijn gratis webinar “Insights voor meer verkeer naar jouw website” deel ik een aantal tips en tools die er voor zorgen dat jij meer website bezoekers kan genereren en een sterkte strategie kan ontwikkelen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik ben Eline van Doorn.

Als online designer en strateeg help ik ondernemers door ijzersterke websites & visual identity’s te ontwikkelen die er niet alleen visueel aantrekkelijk uitzien maar ook zorgen voor conversie.

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

Nieuw:

De Elivado Quiz

Ben jij benieuwd wat ik voor jouw bedrijf kan betekenen? Met de Elivado Quiz ontdek je gelijk welk aanbod het beste bij jouw situatie past.

Reageren
1
Stuur Eline een bericht!
Hi,

Heb je een vraag? Stel hem via WhatsApp!