Wil jij nog sneller werken aan jouw website? Dan heb ik een paar Elementor tips voor je die ervoor zorgen dat jij nog beter en sneller gaat werken aan jouw website.
Als je mij al langer volgt op Instagram of als je hebt ingeschreven voor mijn twee wekelijkse e-mail update weet je dat Elementor in mijn ogen de meest tijdbesparende page builder is.
Doordat Elementor zich mega snel ontwikkelt met nieuwe widgets en tools laat ik je met deze Elementor tips zien hoe je nog sneller aan jouw website kan blijven werken.
Tip 1: Maak van al je bestaande pagina’s templates
Wellicht heb je dit al gedaan maar mijn advies is om van je belangrijkste pagina’s een template te maken die je makkelijk op een nieuwe pagina kan importeren zodat je alleen nog maar de content hoeft aan te passen.
Bepaal voor jezelf welke pagina’s je vaak hergebruikt qua design en maak van deze pagina’s templates zodat je ze snel opnieuw kan gebruiken.
Tip 2: Gebruik global widgets voor veel gebruikte elementen
Global widgets zijn een ideale tool die nog meer tijd besparen tijdens het aanpassen van je website.
Zelf gebruiken we tijdens het bouwen van websites de globale widgets voornamelijk voor terugkerende elementen op een website zoals een lead magnet die op verschillende pagina’s terugkomt, social media iconen en natuurlijk contact gegevens.
Het voordeel van global widgets is dat je maar één keer de content hoeft te wijzigen en dit gelijk overal gewijzigd is. Het enige wat je hoeft te doen, is een widget nadat je hem hebt gevuld met content op te slaan als global.
Dit kan overigens met alle soorten widgets. Ideaal dus!
Tip 3: Display conditions voor widgets
Deze feature is pas net gelanceerd en ik ben groot fan. Waar we voorheen alleen display conditions konden instellen in de theme builder of bij de pop-ups, is het vanaf nu mogelijk om ook bij widgets display conditions in te stellen.
Display conditions zijn “plaatsing voorwaarden” die je per widget kan instellen. Je kan niet alleen instellen dat een bepaalde widget op een bepaalde tijd of dag getoond mag worden maar het is ook mogelijk om verkeer dat via een specifieke URL op je website terecht komt, een widget te laten zien
Tip 4: Werk met de structure / navigator tool
Vind je het lastig om widgets aan te klikken tijdens het aanpassen van een pagina? Gebruik dan de structure (voorheen navigator) tool. Met de structure tool kan je makkelijk wisselen van container of widget waardoor je nog sneller aanpassingen kan verrichten op je website.
Tip 5: Stijlelementen of widgets kopiëren en plakken
Deze functie zorgt er misschien wel voor dat je het snelste gaan werken aan jouw nieuwe pagina. In Elementor heb je de optie om de styling van widgets te kopiëren en te plakken op dezelfde widget die vaker terugkomt op de pagina zoals kopteksten en bodyteksten.
Dit is niet alleen mogelijk bij widgets. Sinds kort is het ook mogelijk om widgets te kopiëren en te plakken op verschillende pagina’s.
Hoe werkt het?
- Ga naar de widget en klik op de rechtermuisknop
- Klik op ‘Kopieer’
- Ga naar de widget waar je dezelfde stijl wilt toepassen
- Klik rechtermuisknop
- Klik op ‘Stijl plakken’
Tip 6: Gebruik de Loop builder
De loop builder is een hele fijne widget waarmee je unieke posts of andere dynamische elementen grids of carrousels kan maken.
Je maakt in de loop builder één keer een design van een single item waarna de grid of carrousel elke post of bijvoorbeeld een portfolio item in hetzelfde “jasje” laat zien.
De loop builder is ook ideaal om banners mee te maken van bijvoorbeeld blogposts zoals je ziet op deze recepten website.
Tip 7: Maak de header, footer & 404 pagina met Elementor
Het voordeel van de visual builder Elementor is dat je verder bijna geen plugins nodig hebt op je website. Zo kan je een header, footer en 404 pagina maken zonder dat je daar voor extra plugins nodig hebt en zo blijft niet alleen je website sneller maar bespaar je ook nog eens meer tijd.
Je kunt namelijk makkelijk naar verschillende onderdelen “springen” binnen de visual builder zonder dat je eerst terug moet naar het dashboard.
Tip 8: Werk met Elementor Site Settings
Goede instellingen zorgen er niet alleen voor dat je nog sneller kan werken, het zorgt er ook voor dat je nog netter blijft werken en je je website niet volpropt met allerlei instellingen die overbodig zijn.
Als je begint met het maken van een nieuwe website of je een Elementor template gebruikt als basis, is het belangrijk dat je als eerste de Elementor Site Settings gaat aanpassen.
Hier voeg je naast het logo, de kleuren en de lettertypes van je branding, ook de globale styling toe voor je call to action buttons, formulieren en andere onderdelen op je website.
Als deze instellingen goed staan ingesteld, kan je veel makkelijker werken aan nieuwe pagina’s, blogposts of portfolio items.
Tip 9: Maak single theme templates van je blogs of items
Met de theme builder van Elementor Pro kan je makkelijk single theme templates maken voor je blogs of portfolio items zodat je elementen in het design maar een keer hoeft aan te passen.
Zo kun je niet alleen werken met vast sidebars of call to actions naar bijvoorbeeld je gratis lead magnet maar kun je ook bijvoorbeeld automatisch andere blogposts of portfolio items laten zien die te maken hebben met het onderwerp van het blogpost of het portfolio item wat wordt getoond.
Tip 10: Ontwikkel je eigen workflow
Slim werken met Elementor is alleen mogelijk als je zelf een workflow ontwikkelt die voor jou werkt. Zo kan je werken met keyboard shortcuts om een makkelijk een wijziging ongedaan te maken of switchen via verschillende pagina’s via switch optie in de top editor.
Ontwikkel een workflow die voor jou werkt en je zal zien dat je veel sneller en slimmer gaat werken met Elementor.
Welke tip is jouw favoriet? Laat het weten in een reactie. Benieuwd naar mijn favoriete tools? Klik dan hier en ontdek welke tools wij bij Elivado dagelijks gebruiken.