6 voordelen van Elementor Pro

Geschreven door

Eline van Doorn

Elementor Pro is de betaalde versie van de basis plug-in Elementor. Met deze addon heb je toegang tot meer dan 120 widgets, handige functies zoals pop-ups opties en het maken van formulieren zonder dat je daar extra plug-ins voor nodig hebt.

Twijfel jij over Elementor Pro, een mooie toevoeging op de gratis versie van Elementor om meer uit je website te kunnen halen? In dit artikel deel ik de 6 voordelen van Elementor Pro en waarom het in mijn ogen de meest belangrijke plug-in is voor op je website. 

Voordeel 1: Geen extra plug-ins nodig

Als je gebruik maakt van Elementor Pro, kan je meer dan 50% van de “vaste” plug-ins die je normaal extra zou nodig hebben vervangen. Als je een zakelijke website aan het bouwen bent, heb je al snel een extra plug-ins nodig voor je formulieren, eventuele pop-ups, styling elementen en animaties. 

Elementor Pro zorgt ervoor dat je veel plug-ins niet meer nodig hebt en dat zorgt er voor dat de prestaties (snelheid, gebruiksvriendelijkheid en SEO) van je website flink omhoog gaan. 

6 voordelen van Elementor Pro

Voordeel 2: Meer widgets voor meer mogelijkheden

Een van de grote voordelen van Elementor Pro is dat als je gebruik maakt van de visual builder, je automatisch toegang krijgt tot meer dan 82 extra widgets die je kan verwerken in je pagina’s of blogs. Denk bijvoorbeeld aan een custom carrousel widget, een loop grid of carousel, een mega menu widget en het maken van uitgebreide galerijen. 

Voordeel 3: Makkelijker globale templates maken met de Theme Builder

Doordat je met Elementor Pro toegang krijgt tot de theme builder, kan je makkelijk en snel werken aan de basis instellingen van je website. Zo kan je niet alleen de header en footer van je website maken maar ook een template voor je blogpagina’s en eventueel voor je WooCommerce webshop. 

6 voordelen van Elementor Pro

Voordeel 4: Meer mogelijkheden voor de uitvoering van je website strategie

Zoals ik al vaker zeg is een website zonder strategie een hobby project en dat moet je als ondernemer niet willen. Met Elementor Pro ontvang je ook direct een aantal handige marketingtools die je ook kan gebruiken in de uitvoering van je website strategie zoals

  • Countdown timers (met een evergreen timer die ideaal is voor tijdelijke aanbiedingen) 
  • Handige testimonial widgets die zorgen voor social proof op je salespages
  • Pop-ups met handige triggers om mensen naar een bepaalde actie te sturen

Voordeel 5: Sneller werken door je eigen templates te maken

Een van de meest fijne voordelen van Elementor Pro is dat je templates kan maken van bestaande pagina’s. Dit zorgt ervoor dat je veel sneller en makkelijker nieuwe pagina’s kan aanmaken en bewerken zonder dat je uren aan het stoeien bent met het design.

Bepaal voor jezelf welke pagina’s je vaak hergebruikt qua design en maak van deze pagina’s bestaande templates zodat je ze snel opnieuw kan gebruiken.

Wil je meer tips om sneller te werken met Elementor? Dan is dit artikel wellicht ook interessant voor je.

6 voordelen van Elementor Pro

Voordeel 6: De loopbuilder

Ik had het al even over de loop builder van Elementor Pro maar dit is een van mijn meest gebruikte widgets die ervoor zorgt dat je maar één keer een design van een single item hoeft te maken waarna je een grid of een carrousel kan maken van elke blogposts of portfolio item in hetzelfde design. De loop builder is ook ideaal om banners mee te maken van bijvoorbeeld blogposts zoals je ziet op deze recepten website.

Als je je website naar een hoger niveau wilt tillen, is het zeker aan te raden om Elementor Pro aan te schaffen. Er zijn verschillende licentie opties beschikbaar voor Elementor Pro, maar als je net begint, is de licentie van $99 per jaar de beste keuze. Met deze licentie krijg je toegang tot alle functies en updates van Elementor Pro. Klik hier om alle licenties te bekijken.

Investeren in de Elementor Template Bibliotheek betekent niet alleen toegang tot meer dan 100+ templates die je direct op je website kan verwerken, de uitgebreide Elementor cursus met meer dan 30+ uitleg video's en de website strategie training.

Geen zin om zelf uren te klooien met de opbouw van je pagina's?

Word dan lid van de Elementor Template Bibliotheek. Een bibliotheek met meer dan 120 templates die je meteen kan gebruiken op jouw Elementor website.

Ik ben Eline van Doorn

Als webdesigner en technisch marketing strateeg help ik ondernemers met het ontwikkelen van ijzersterke websites, leeromgevingen en Elementor templates die zorgen voor meer omzet.

gratis gids

7 tips voor een ijzersterke website

Er zijn een aantal onderwerpen waar ik altijd naar kijk om zo de website juist te beoordelen en deze punten deel ik graag met je zodat je daarna aan de slag kan met het optimaliseren of het (laten) maken van een nieuwe website.

gratis e-guide

Dit zijn de grootste fouten die je kan maken met Elementor op je website

In deze e-guide laat ik je de acht meest gemaakte fouten met Elementor zien en hoe je ze vandaag nog kan oplossen.